Väestönsuojan saneeraus

Temet on ollut mukana rakentamassa Suomeen väestönsuojia jo 1950-luvultä lähtien. Tästä syystä voimme vakuuttaa tuntevamme parhaiten suomalaisten väestönsuojien koko elinkaaren aina pienistä suojista suuriin kalliosuojiin.

Isot teräsbetonisuojat ja kalliosuojat

Temet on erikoistunut isojen teräsbetonisuojien sekä kalliosuojien katselmuksiin, kuntotarkastuksiin ja uudistamisiin. Kysy lisää asiantuntijoiltamme!

Pienet suojat

Rivi- ja kerrostalojen sekä pienten teollisuusrakennusten yli 30 vuotta vanhojen väestönsuojien ilmanvaihtotekniikka voidaan uusia edullisesti. Muutostyö aloitetaan korjaamalla seinärakenteita ja asentamalla niihin Temetin kehittämiä, jälkiasennettavia, juotosbetonilla tiivistettäviä läpivientejä. Läpivienteihin kiinnitetään uudet tyyppihyväksytyt, määräysten mukaiset laitteet. Suojat varustetaan nykyaikaisella NBC-
suodatustekniikalla, IVL-1-ilmanvaihtolaitteilla ja YV-1-ylipaine-venttiileillä. Sähkökaapelit vaihdetaan tarvittaessa käyttämällä uudentyyppisiä, jälkiasennettavia läpivientejä.

Vanhat kerrostalojen väestönsuojat voidaan modernisoida edullisesti. Temet valmistaa ja toimittaa rakentajille ns. saneeraus-läpivientejä, joihin voidaan asentaa voimassaolevan asetuksen mukaiset ilmanvaihtolaitteistot. Kaikelle LVIS-tekniikalle löytyy läpiviennit, jotka voidaan asentaa jälkeenpäin olemassa olevaan seinärakenteeseen.

Ilmanvaihtotekniikaltaan eritasoisia väestönsuojia on rakennettu yli neljälle miljoonalle henkilölle. Vuosina 1934-1963 rakennettuja suojia on noin 1600 kpl ja vuosina 1963-1971 rakennettuja suojia on 8000 kpl. Kaikki nämä suojat ovat nykyaikaistamisen tarpeessa.