Suojaluukut HS-1 ja HPL

Suojaluukut estävät paineaaltojen ja vaarallisten aineiden
pääsyn väestönsuojaan. Standardikokoisten HS-1-suojaluukkujen
valoaukot ovat  600 mm x 800 mm ja 700 mm x 1200 mm.

Luukkujen sijoituksessa ja asennuksessa on hyvä huomioida valmistajan ohjeet ovien ja luukkujen sijoituksesta ympärysseinään sekä ohjeet karmin ja ympärysseinän raudoituksesta.

Suojaluukkuja HS-1 ja HS-1s käytetään hätäpoistumisaukossa sekä hätäpoistumiskäytävän ja suojatilan välisessä aukossa. Luukku avautuu aina suojaan päin.

Hätäpoistumiskäytävän luukkua HPLS käytetään silloin, kun väestönsuojan hätäpoistumiskäytävä toimii raitisilmakanavana ja raitisilma otetaan käytävän seinäpinnassa olevan luukun säleikön kautta. Säleikön aukon alan tulee olla vähintään 0,02 m2 jokaista ilmanvaihtolaitteistoa kohti.

Hätäpoistumiskäytävän luukkua HPL käytetään silloin, kun raitisilmakanavana toimivaan hätäpoistumiskäytävään otetaan raitisilma erillisen ilmanottoputken kautta tai väestönsuojaan otetaan raitisilma
erillisen raitisilmakanavan kautta.

HPL- ja HPLS-luukkuja käytetään suoraan ulkoilmaan päättyvissä
hätäpoistumiskäytävissä. Maan alle päättyvissä käytävissä käytetään
muunlaista helposti avattavaa luukkua.

Hätäpoistumiskäytävän kansiluukku HKLAK on sortuman ja ajoneuvon kuormituksen kestävä ja tarkoitettu käytettäväksi ajotiellä, esimerkiksi pihamaan liikennöidyllä osalla.

Hätäpoistumiskäytävän kansiluukku HKL on sortuman kestävä ja tarkoitettu käytettäväksi ajotien ulkopuolella, esimerkiksi pihamaan istutetulla osalla.

Ladattavat tiedostot

Sertifikaatit