Uutiset ja tapahtumat

05.11.2013

Väestönsuojeluun uutta TEMETin tehtailta

TEMET on parantanut väestönsuojan ilmastointijärjestelmää. Kehitystyön tavoitteena oli helpottaa suojien käytettävyyttä, turvata niiden toimintaa ja lisätä järjestelmän kotimaisuutta. TEMETin jatkuvan tutkimus- ja kehitystyön tuloksena on syntynyt lukuisia uuden sukupolven väestönsuojajärjestelmän taustalla olevia innovaatioita.

TEMET K- ja S1-LUOKAN SUOJAJÄRJESTELMÄN peruslaitteena on ilmanvaihtolaitteisto IVL-1 T, joka sisältää lukuisia parannuksia verrattuna nykyiseen IVl-1-laitteistoon. Laitteiston erityissuodatin ES-1T suodattaa ilmasta suuren määrän myrkyllisiä radioaktiivisia sekä biologisia aineita ja kaasuja. Suodattimen materiaalit on valittu siten, että ne kestävät kosteutta ja lämpötilavaihteluita. Koko puhallinlaitteisto on suunniteltu uudestaan. Suojapuhaltimen kotimainen vaihteisto käy äänettömästi ja tuottaa hätä- ja varavalaistusta uudella tekniikalla.

TEMETin LED-tekniikkaan perustuva hätä- ja varavalaisin on lujatekoinen, pitkäikäinen ja pienikokoinen. Välkkymätöntä tasaista valoa tuottavan uuden valaisimen tehontarve on vähäinen. Väestönsuojien melumääräykset edellyttävät laitteistojen synnyttämän äänen vaimennusta. Tätä tukee myös kehittämämme uusi väestönsuojan kanavajärjestelmä.